Open/Close Menu Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Kolín, Karoliny Světlé 135

V rámci oslav Dne Země (22.4.) se každoročně v Kolíně koná Výstava o životním prostředí, které se účastní i žáci vybraných tříd naší školy. Problematika ekologie a environmentalistiky zasahuje určitým způsobem do všech vyučovaných předmětů, přírodovědných, společenskovědních i zdravotnických.

Výstava cílí především na školní mládež, obtížnost úkolů a úroveň všemožných kvízů a „poznávaček“ je mnohdy značně vysoká i pro středoškoláky. Na výstavě se žáci mohli seznámit např. s problematikou včelařství, myslivosti a rybářství, s průběhem čištění a úpravy pitné vody, s ochranou přírody, i s podstatou některých globálních problémů, jako třeba skleníkového efektu. Nechyběly zde ani myslivecké trofeje, preparovaná, ale i živá zvířata.

Návštěvou výstavy si naši žáci mohli rozšířit učivo ekologie, nechat se zlákat pro nové koníčky, nebo si prostě jen rozšířit obzory a posílit svůj kladný vztah k přírodě a životnímu prostředí.

Davy účastníků všech věkových kategorií, a především masové zastoupení škol různých stupňů, svědčí o tom, že výchovně vzdělávací proces má při formování vztahu k ekologické problematice nezastupitelný význam.

RNDr. Eva Svítilová

Write a comment:

*

Your email address will not be published.