Open/Close Menu Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Kolín, Karoliny Světlé 135

Ve dnech 3.– 5. 6. 2024 vyrazila třída 1. LY na svůj školní výlet do Mladějova. Příjemnou cestou vlakem jsme se dostali až k místu našeho ubytování, do kempu „Zelené údolí“, přičemž tento název naprosto vystihuje krásu a svěžest přírody Českého ráje.

Výlet zahrnoval vše, co má správný výlet mít – ideální počasí, úžasné prostředí, dobré jídlo, pohyb i odpočinek. Došlo i na nové poznatky, protože součástí výletu byla také ekologická výchova a komplexní přírodovědná exkurze. Žáci se dozvěděli různé zajímavosti o naší nejstarší chráněné krajinné oblasti Český ráj, byli poučeni o zásadách správného chování v přírodě, získali informace o geologii, flóře i fauně tohoto území.

Žáci potvrdili rovněž svou tělesnou zdatnost při turistických výpravách, kdy bez reptání zdolali několik kilometrů nejprve při cestě k hradu Trosky a následně pak při celodenní návštěvě Prachovských skal. Sportovní aktivity našich žáků v kempu pak přilákaly dokonce pozornost ostatních ubytovaných, zejména když naše dívky během volejbalového utkání ukázaly výraznou převahu nad svými chlapeckými soupeři.

Výlet se vydařil vzhledem k bezproblémovému průběhu, pohodové atmosféře, podpořil zdravou formu aktivního odpočinku, poznání přírody a určitě posílil i soudržnost třídního kolektivu.

Eva Svítilová, třídní učitelka

Write a comment:

*

Your email address will not be published.